I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
Navigace Instagram Facebook

Tisková zpráva APKP - Sociální a psychologická pomoc lidem z Ukrajiny

/ Archiv aktualit

Sociální a psychologická pomoc lidem z Ukrajiny – bezplatně a anonymně

Rozvod, smrt v rodině, dluhy, šikana, duševní potíže – krizovou pomoc může v životě potřebovat každý z nás. A teď ji obzvlášť potřebují lidé, kteří jsou zasaženi válkou na Ukrajině.

Asociace poskytovatelů krizové pomoci, platforma organizací, které poskytují krizovou pomoc lidem v České republice, otevřeně podporuje rodiny s dětmi a všechny další osoby z Ukrajiny, které k nám prchají před válečným konfliktem. Nabízí sociální a psychologickou podporu, krizovou intervenci v českém jazyce, v angličtině a někde i v ukrajinštině nebo s překladatelem. Zkušení krizoví interventi jsou zvyklí pracovat s dospělými, dětmi i celými rodinami. Pomoc je anonymní a zdarma.

Oficiální vyjádření členů Asociace poskytovatelů krizové pomoci:

“My, krizoví interventi, sociální pracovníci, členové Asociace poskytovatelů krizové pomoci, vyjadřujeme solidaritu s ukrajinským lidem a neváháme se zapojit do pomoci matkám s dětmi, mladistvým, seniorům a všem dalším občanům, kteří hledají bezpečí před válkou v České republice.

Hlásíme se k hodnotám lidské důstojnosti, solidarity a lidských práv. Odmítáme projevy nevraživosti a nepřátelství nebo diskriminace jakékoli národnosti.”

Prohlášení společně vydávají členové Asociace poskytovatelů krizové pomoci, konkrétně:

• Linka bezpečí
  • Povídej
  • Centrum J.J.Pestalozziho
  • Modré dveře – terapeutické centrum
  • Krizové centrum pro děti a rodinu
  • Diakonie českobratrské církve evangelické
  • Portus Prachatice
  • Acorus
  • Spirála
  • Arkáda – sociálně psychologické centrum
  • Most k naději