I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
dárcovský účet č. 4289681369/0800
Navigace Instagram Facebook

Den spolupráce složek integrovaného záchranného systému ve Svitavách

/ Archiv aktualit

Po tříleté pauze proběhl ve středu 22. 6. 2022 v areálu Hasičského záchranného sboru ve Svitavách Den spolupráce složek integrovaného záchranného systému.

Nabitý program začal v 8:30 h výcvikem služebních psů PČR. Následoval společný zásah složek IZS při dopravní nehodě a výcvik služebních psů celní správy. Po 11. hodině přistál vrtulník Policie ČR. V závěru programu proběhl pěnový útok, který je u dětí velmi oblíbený.

Poutavý program přilákal nejen školky a školy ze Svitav, ale i z blízkého okolí. Všichni si tak mohli otestovat vědomosti z první pomoci nebo například obléknout policejní vestu. Po celý den byl k vidění v areálu kamerový systém městské policie a byla také možnost seznámit se s organizacemi zabývajícími se prevencí kriminality. Tým Krizového centra Svitavy seznámil především nejmenší návštěvníky se svou činností při malovávání obrázků nebo při skládání skládaček z papíru a předal jim i letáky s informacemi o našich službách včetně kontaktů.

Tuto akci hodnotíme jako velmi vydařenou, o čemž svědčila nejen velmi vysoká návštěvnost, ale také spokojené výrazy návštěvníků.

Bc. Tereza Bartošová,
Veronika Nebuchlová, DiS.

sociální pracovnice KC Svitavy