I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
dárcovský účet č. 4289681369/0800
Navigace Instagram Facebook

Pracovníci Krizového centra Svitavy se školili v první pomoci

/ Archiv aktualit

Dne 2. 2. 2022 jsme se opět v pravidelném intervalu zúčastnili školení první pomoci, které nám již několik let zprostředkovává Oblastní spolek Českého červeného kříže Svitavy s výbornou lektorkou paní Dvořákovou. Tentokrát se školení konalo v prostorách Městského úřadu Svitavy.

Během čtyřhodinového interakčního setkání jsme měly možnost si osvěžit naše znalosti a dozvědět se i něco nového. Prakticky jsme si vyzkoušely resuscitaci (masáž srdce), různé obvazové techniky a možné úchopy, kterými jsme v krizové situaci schopny zajistit první pomoc zraněnému. Rovněž jsme si zopakovaly i tzv. technickou první pomoc, která spočívá především ve vyhodnocení situace a zajištění první pomoci především kroky, které předchází samotné zdravotnické první pomoci.

Věřím, že takové vzdělávání má smysl a každému z nás zanechalo spoustu informací, které by se mohly hodit při poskytování první pomoci třeba i našim uživatelům služeb.

Kurz byl pro nás pro všechny velkým přínosem a obnovením našich znalostí. Děkujeme paní lektorce, Českému červenému kříži a Městskému úřadu Svitavy.

Mgr. Soňa Hochová
Krizové centrum Svitavy