I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
dárcovský účet č. 4289681369/0800
Navigace Instagram Facebook

Štěstí přeje připraveným!

/ Archiv aktualit

Sociální pracovnice Krizového centra Chrudim se v uplynulých dnech účastnila kurzu s názvem Aktivní útočník v budově. Pořadateli této akce byli Mgr. Viktor Brebera a Richard Alexa (KACU GROUP, KRAVMAGA – KAPAP, KTS DEFENCE) za podpory města Chrudim a GJR Chrudim, kde kurz probíhal po celý den.

Během dopolední části kurzu se pořadatelé věnovali v převážně teoretické části problematice měkkých cílů a výuce postupů v situacích, kdy může dojít k napadení aktivním útočníkem v budově. Odpolední část byla zaměřena na praktické nácviky za využití modelových situací, kterých se všichni aktivně účastnili. Každá modelová situace byla posléze rozebrána instruktory, vyhodnocena a byla nabídnuta možná řešení. Účastníci si mohli také zažít na vlastní kůži výstřel ze zbraně. Bylo zajímavé zažít a zjistit, co s každým takový výstřel udělá.

Na instruktážním videu byly demonstrovány možnosti, jaké člověk má ve chvíli, kdy dojde k napadení aktivním útočníkem v budově: https://www.youtube.com/watch?v=seKy2nXDx7s

Práce v Krizovém centru je velmi různorodá. Do kontaktu přicházíme s různými lidmi, nicméně doufáme, že získané dovednosti nebudeme muset v praxi využít.

Bc. Anna Kopecká
sociální pracovnice KC Chrudim