I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
dárcovský účet č. 4289681369/0800
Navigace Instagram Facebook

Cesta z města aneb dobrodružná výprava za šípkem

/ Archiv aktualit

Využili jsme s obyvateli Azylového domu Chrudim jednoho z posledních krásných říjnových dnů a zařadili do programu krásnou podzimní aktivitu sbírání šípku, ze kterého následně vyrobíme sirup na podporu imunity na blížící se zimu.

Vyrazili jsme procházkou za nejlepšími keříky, zápasili s trním, ale nedali jsme se a podařilo se nám nasbírat dostatečné množství na samotnou výrobu, která následovala druhý den. Příprava sirupu je totiž dvoudenní proces.

A na co je vlastně šípek dobrý? Jedná se o nejzdravější plod podzimu, působí proti infekcím a nachlazení, zvyšuje odolnost organismu, zabraňuje zadržování tekutin v těle, snižuje cholesterol, má blahodárné účinky na močové cesty. Je to nejlepší přírodní lék na paradentózu a onemocnění dásní. V neposlední řadě obsahuje vitamín C, A, B, E nebo K.

Jsme nadšení, že jsme všechny tyto poznatky mohli předat i klientům azylového domu a jejich ratolestem, protože prevence je vždy lepší než následné řešení nežádoucích důsledků. A navíc jsme si odpoledne báječně užili!

Mgr. Klára Nägele
vedoucí AD Chrudim