I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
dárcovský účet č. 4289681369/0800
Navigace Instagram Facebook

KC Žamberk spolupracuje v problematice domácího a sexuálního násilí

/ Archiv aktualit

V Krizovém centru v Žamberku jsme se setkali se zástupkyní Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím z Pardubic – sociální pracovnicí Mgr. Kateřinou Rybičkovou, která je terénní pracovnicí pro okres Ústí nad Orlicí.

Vzhledem k tomu, že našimi klienty také bývají lidé, kteří se setkali nebo setkávají s domácím násilím, diskutovali jsme mimo jiné i nad možnostmi spolupráce a návaznosti našich služeb, aby klienti z této cílové skupiny získali komplexní a co nejkvalitnější pomoc v jejich náročné životní situaci. Paní Rybičková nám představila rovněž program NENA, který je zaměřen na spolupráci s osobami, které nezvládají své chování a mají konfliktní vztahy se svými blízkými.

Problematice domácího a sexuálního násilí se věnuje také Centrum pro oběti domácího a sexuálního násili proFem, které vydalo velmi povedenou brožuru Vaše právo – první právní pomoc ženám, obětem domácího násilí, 10. vydání, 2020; Veronika Ježková, Jiřina Voňková, Dana Pokorná

Publikace je přímou podporou obětem domácího násilí, případně osobám blízkým. V nejnovějším vydání publikace Vaše právo jsou nyní k dispozici ty nejaktuálnější informace. Najdete v ní právní informace související s tímto fenoménem, konkrétní rady, co a v jaké situaci dělat, kontakty na organizace poskytující odbornou pomoc obětem domácího násilí a také vzory právních podání k soudu.

Pokud máte o tuto publikaci zájem, můžete si ji v elektronické podobě zdarma stáhnout zde.

Zdroj: https://www.profem.cz

Mgr. Sabina Hortlíková
vedoucí KC  Žamberk