I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
dárcovský účet č. 4289681369/0800
Navigace Instagram Facebook

Klienti Domu na půl cesty se pravidelně věnují dezinfekci svých bytů

/ Archiv aktualit

I přes covidová opatření zajišťuje Dům na půl cesty v Havlíčkově Brodě službu pro 8 uživatelů a máme tím plnou kapacitu. K chodu služby přispívají mnohá opatření, která byla nutná zavést.

Již delší dobu máme v DPC zavedenou pravidelnou činnost, kterou je preventivní dezinfekce bytových prostor. Tato dezinfekce je pravidelně prováděna na bytech, za účasti všech uživatelů a jednoho z pracovníků DPC. V rámci opatření spojených s covidem dbáme na to, aby uživatelé chránili především hlavně sami sebe a zároveň tak předcházeli šíření nemoci. Dezinfekce bytů spočívá v omytí veškerých ploch nábytku, klik, vypínačů, podlah, koupelny a WC přípravkem bránícím šíření bakterií a virů. Uživatelé v rámci dezinfekce používají ochranné pomůcky.

Tato činnost se pro uživatele stala již běžnou aktivitou v rámci nácviku dovedností. Z počátku k této činnosti uživatelé neměli kladný přístup. Postupem času se ale ukázalo, že se pro uživatele dezinfekce stala běžným pravidlem, které se snaží respektovat a dodržovat.

Ing. Zdeněk Dostál
vedoucí služby DPC