I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
dárcovský účet č. 4289681369/0800
Navigace Instagram Facebook

Evropský den obětí trestných činů 2024

/ Aktuality

Na 22. 2. 2024 připadá Evropský den obětí trestných činů. Evropský den obětí trestných činů je každoroční připomínkou podpisu Charty práv obětí ve Velké Británii v roce 1990. Jeho cílem je především zvýšit povědomí o právech a potřebách obětí.  

Krizové centrum Chrudim bylo přizváno Policií ČR a Probační a mediační službou k uctění památky a podpoře obětí trestných činů minutou ticha. Před policejními služebnami v celé republice se ve 12 hodin rozblikaly majáky služebních vozidel. Symbolizovaly skutečnost, že když oběť vidí blížící se majáky, ví, že přichází pomoc.

U příležitosti Evropského dne obětí trestných činů připomínáme, že i v České republice existuje rozsáhlá síť profesionálů, na kterou se může každý obrátit. Jde o státní instituce i neziskový sektor, kde najdete odborníky, kteří jsou vždy připraveni citlivě řešit krizové situace, vzájemně se doplňovat a spolupracovat. 

Odkaz na policejní web: https://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-policie-pdk-zpravodajstvi-evropsky-den-obeti-trestnych-cinu.aspx

Monika Novotná
Krizové centrum Chrudim