I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
dárcovský účet č. 4289681369/0800
Navigace Instagram Facebook

Nové prostory v Krizovém centru Žamberk

/ Aktuality

Již šestým rokem působí služba Krizové centrum v Žamberku. Součástí odborného týmu KC je i krizová interventka Mgr. Kateřina Hynková. Hlavním úkolem krizového interventa je stabilizovat uživatele a soustředit se v řešení problému na „tady a teď“. 

Krizová intervence je tu pro všechny věkové kategorie od dětí přes dospělé až po seniory. Uživatelé nejčastěji vyhledávají pomoc z důvodů ztráty někoho blízkého (úmrtí), partnerské krize, v případě ztráty zaměstnání nebo řeší psychické potíže, vyhoření, deprese, úzkosti, panické ataky nebo mají sebevražedné myšlenky. Na krizovou pomoc se uživatelé mohou obrátit ve všech situacích, které vnímají jako zátěžové. Krizový intervent pracuje tváří v tvář při osobním kontaktu v krizovém centru nebo na dálku prostřednictvím telefonu, videohovoru nebo chatu. Krizový intervent naslouchá, podporuje, nesoudí a pomáhá hledat řešení. Uživatelé mohou tyto služby využít anonymně a zdarma.

Pokud je uživatel během krizové intervence stabilizován a vykrystalizuje se u něho problém vyžadující další odbornou pomoc, má možnost následné spolupráce například ve formě krátkodobé terapie, kterou u nás zajišťuje také psychoterapeutka Mgr. Kateřina Šik, která je tu především pro dětské uživatele. Ta od ledna tohoto roku působí v nové kanceláři v přízemí budovy, kde Krizové centrum sídlí.

Velkou výhodou tohoto nově získaného prostoru je jeho bezbariérovost. Díky tomu se na nás mohou obrátit i uživatelé, kteří jsou například na invalidním vozíku nebo mají jiné zdravotní znevýhodnění. Pro uživatele je tak zajištěna snadnější dostupnost služeb, komfort a bezpečí.

Uživatelé často říkají, že se u nás cítí dobře. Pokud řešíte nějaký problém, nebojte se na nás obrátit.

Níže si můžete prohlédnout, jak to v kanceláři krizové interventky a terapeutky vypadá.

Mgr. Kateřina Hynková
krizová interventka KC Žamberk