I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
dárcovský účet č. 4289681369/0800
Navigace Instagram Facebook

Pavel Štěpánek, místostarosta Chrudimi

/ Řekli o nás

Práce, kterou každoročně Centrum J. J. Pestalozziho nejen pro Chrudim odvádí, je často neviditelná, přesto nesmírně důležitá. Kdyby totiž nebyla odvedena, teprve poté to bude ve společnosti znát. Ovšem negativně. Takové bývá specifikum sociálních služeb, ty proto mají v dnešní společnosti nezastupitelné místo a hrají v ní nezastupitelnou úlohu.

Díky obětavé a trpělivé práci zaměstnanců této organizace se daří zmírňovat, či ještě lépe předcházet jevům, jako jsou nezaměstnanost, bezdomovectví, prostituce, rozpady rodin a další nepříznivé situace, které často dovedou člověka až na samý okraj společnosti. Nezřídka bývají tyto služby posledním pojítkem se společností, poslední možností odrazit se ode dna a vrátit se zpět do běžného života.

Velmi si této obětavosti vážím a jsem si vědom, že tito pracovníci jsou často pod nepříjemným tlakem, který na ně mohou nepříznivé životní osudy jejich klientů vytvářet. Navíc vzhledem k nepříliš vysokým odměnám za tuto práci je nesporné, že ji odvádí celým svým srdcem a s ušlechtilým osobním přesvědčením s cílem usilovného utváření vztahů mezi lidmi, čímž pokračují v odkazu J. J. Pestalozziho. Za to jim po právu náleží společenské uznání a vděk.

 

Pavel Štěpánek
místostarosta města Chrudim