I Vy můžete pomoci I Vy můžete pomoci
dárcovský účet č. 4289681369/0800
Navigace Instagram Facebook

Návštěva hasičů v Krizovém centru Žamberk

/ Archiv aktualit

Naše Krizové centrum v Žamberku navštívili členové hasičského záchranného sboru (HZS) Mgr. Daniel Krejčí – psycholog, npor. Mgr. Jan Kalous a pprap. Bc. Zbyněk Kutra – velitelé stanic hasičů Lanškroun a Žamberk. Cílem návštěvy bylo sdílení informací ohledně krizové pomoci v regionu, a to především v případech, kdy by došlo k hromadným neštěstím. Členové HZS také přiblížili specifika práce v místním regionu a obtíže, se kterými se potýkají.

Členové HZS se pak více zajímali o podmínky poskytování služeb krizového centra (KC), jaká cílová skupina v současné době nejvíce do KC přichází a jaké jsou klientům nabízeny formy podpory. Mluvili jsme také o možnosti poskytovat službu anonymně, bez omezení věku a bezplatně. Dotkli jsme se délky spolupráce a hovořili o různých společenských fenoménech, např. o nárůstu sebepoškozování a suicidiality především u mladší generace.

Na závěr obě zúčastněné strany vyjádřili vděčnost nad možností osobního setkání, které vede k možnosti efektivnější a smysluplnější podpory klientů.

Mgr. Pavel Marčík
sociální pracovník KC Žamberk